Cercar en aquest blog

dilluns, 1 de febrer del 2010

Ajustos necessaris en Renda Variable

En les últimes setmanes el mercat no sembla tenir en compte les bones dades Macro, Micro, OPV i altres operacions corporatives que s'han anat publicant en el món (a excepció d'Espanya).
Les raons són que el mercat ja sembla haver descomptat aquestes bones notícies i ni tans sols la confirmació de Bernanke per a 4 anys més al capdavant de la Fed ha estat un revulsiu per a pujar.

El nou context es el següent:


1. Estratègies de sortida de la crisi d'alguns estats:
Alguns estats ja estan fent estratègies econòmiques com si haguéssim passat la crisi. Per a la Xina i l'Índia són segurament mesures bones ja que l'Índia creix al 8% i la Xina el 10,7%, però això implica menors creixements per a la resta d'Estats que comencen la seva recuperació.

2. El govern USA està obligat a interposar la política en l'economia per no perdre la majoria també en el Congrés.
Al novembre 2010 hi ha eleccions als EUA per al Congrés i els demòcrates estan obligats a fer polítiques no convencionals. Aniran a buscar altres objectius per trobar aquest equilibri i les mesures amb els Bancs són potser el primer objectiu, però podria venir una sobre regulació que impedís la recuperació dels mercats. El mercat no se sent còmode anteposant objectius polítics als econòmics.

3. Percepció de deteriorament d'alguns països (Portugal, Grècia i España).
Érem molt pessimistes dient que el dèficit públic espanyol arribaria al 10% i ja estem a l' 11,5%. El dòlar s'està apreciant fortament respecte l'euro perquè de fet ningú sap si hi ha un perill seriós d'impagament d'alguns estats europeus com Grècia per exemple.

Per aquets motius, la meva recomenació seria reduir dràsticament la renda variable espanyola i esperar el moment més favorable per invertir en altres zones amb més potencial com ara els Estats Units, resta d'Europa i Emergents.